Buşoi (PNL): Se impune demisia lui Sorin Oprescu din funcţia de primar general al Capitalei

Prim-vicepreședintele PNL Cristian Bușoi a declarat vineri, 11 septembrie, că se impune demisia lui Sorin Oprescu din funcția de primar general al Capitalei.

„Se impune demisia lui Sorin Oprescu din funcția de primar general al Capitalei. Dincolo de dezbaterile privind candidaturile la alegerile locale din 2016 cred că este momentul acum să dezbatem un lucru mult mai important. Cred că este timpul să regândim modul în care este administrată Capitala”, a spus Cristian Bușoi.

În opinia sa, principala cauză pentru pierderea încrederii în aleșii locali a fost organizarea Primăriei „pe criterii clientelare”.

„Am convingerea că nu putem recâștiga încrederea cetățenilor, a bucureștenilor decât dacă vom impune corectitudinea, onestitatea, verticalitatea drept criterii de integritate nenegociabile în exercitarea funcțiilor publice și mai ales dacă vom impune performanța și profesionalismul ca unic criteriu de formare a unei echipe într-o primărie. Epoca acelora care consideră primăria propria ogradă așa cum se dovedește a fi în cazul lui Sorin Oprescu a apus. Primăria generală trebuie să devină o instituție cu management eficient, în stare să asigure bunăstarea comunității”, a afirmat Bușoi.

El a spus că primarul general trebuie să fie un coordonator, care dă o direcție și o viziune Primăriei București.

„De asemenea, trebuie să fie un partener al Consiliului General și mai ales un partener al primarilor și echipelor din sectoare. Cred că înainte de a prezenta orice propunere în perioada următoare toți cei care vor să își asume o funcție publică pentru anul viitor în București trebuie să facă un exercițiu obligatoriu, să îi consulte pe bucureșteni. (…) Împreună cu PNL, începând de săptămâna viitoare, vom lansa o serie de dezbateri publice pe principalele probleme ale Bucureștiului, cu specialiști independenți, cu reprezentanți ai sectorului nonguvernamental, cu cetățeni care doresc să își spună punctul de vedere despre ce nu funcționează și cum ar trebui schimbate lucrurile în București”, a adăugat Bușoi.

Primarul general Sorin Oprescu a fost arestat pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Cristian Bușoi și-au anunțat recent înscrierea în competiția internă din PNL pentru desemnarea candidatului partidului la Primăria Municipiului București la scrutinul de anul viitor. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata