Buzău: Alte patru localităţi cu focare de ”boala limbii albastre”

În alte patru localități din județul Buzău au fost semnalate în weekend cinci noi focare cu ,,boala limbii albastre”, numărul total al unităților administrative-teritoriale cu focare ajungând la 16.

În județul Buzău au fost identificate în perioada 22 august-1 septembrie un număr 60 de focare active cu animale bolnave, cu patru decese, două vaci și două oi.

„Virusul a fost semnalat în premieră într-o localitate din Câmpia Bărăganului, este vorba de comuna C.A.Rosetti, unde o bovină a murit”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Călin Iosif.

Potrivit sursei citate, în ultimele două zile, medicii veterinari au identificat ”boala limbii albastre” în alte patru localități: Cernătești, două focare, Pănătău, Poșta Câlnău și C.A.Rosetti, câte un focar.

„Cele mai multe focare, 12 la număr, au fost semnalate la Sărulești și tot ca o premieră, în weekend, boala a fost descoperită și la caprine”, a mai spus sursa citată.

Pe 22 august, a.c., Laboratorul Național de Referință, Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală (IDSA) a confirmat primele probe pozitive pentru „boala limbii albastre”.

„Boala limbii albastre” este cauzată de un virus transmis de o insectă. Această boală nu se transmite la om și nici de la animal la animal, dar produce însemnate pagube economice. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata