Buzău: Primarul comunei Cernăteşti, condammnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă

Curtea de Apel Ploiești a decis miercuri, 22 octombrie, condamnarea primarului comunei buzoiene Cernătești, Valerică Șercăianu, la o pedeapsă cu închisoarea de 3 ani cu executare, după ce în 2013, de Sf. Constantin și Elena, a accidentat mortal o minoră în vârstă de 15 ani și pe o alta a rănit-o grav.

Aflat la volanul mașinii personale, un autoturism de teren, Valerică Șercăianu avea o alcoolemie în sânge de 0,8 la mie și permisul expirat de mai mult timp.

Acesta a fost condamnat de instanța de fond la 2 ani și jumătate de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă, iar celălalt șofer implicat în accident a primit doi ani de închisoare cu executare.

Apelul lui Șercăianu, judecat la Curtea de Apel Ploiești, s-a încheiat cu o soluție care mărește pedeapsa: ‘Majorează pedeapsa aplicată inculpatului Șercăianu Valerică pentru săvârșirea infracțiunii prev. de art. 192 alin.1 și 2 C.p. cu aplicarea art. 4 și 5 C.p. de la 2 ani și 6 luni închisoare la 3 (trei) ani închisoare’, se arată în decizia magistraților ploieșteni.

Prefectul județului Buzău, Maria Buleandră, a declarat că sentința este definitivă, motiv pentru care în comuna Cernătești se vor organiza alegeri parțiale.

‘În conformitate cu prevederile legale, se va emite ordin de încetare de drept a mandatului de primar de la pronunțarea hotărârii judecătorești rămase definitive. Instituția Prefectului va înainta documentația guvernului și se vor organiza alegeri locale parțiale pentru unitatea administrativă în cauză’, a mai spus sursa citată. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata