BVB: Rulaj de aproape 33 milioane lei, marţi; tranzacţii de circa 14 milioane de lei cu acţiuni Fondul Proprietatea

Bursa de Valori București /BVB/ a înregistrat, marți, 7 octombrie, un rulaj de 32,92 milioane lei (7,47 milioane de euro), susținut semnificativ de tranzacțiile cu acțiuni Fondul Proprietatea, care s-au cifrat la 13,99 milioane de lei.

Indicele de referință BET al Bursei de Valori București /BVB/, ce reflectă evoluția celor mai lichide zece acțiuni listate, a scăzut cu 0,11%. Au fost realizate tranzacții cu acțiunile emise de 51 de companii, din care 23 au înregistrat aprecieri ale cotațiilor, iar 19 au scăzut.

Indicele BET-TR s-a depreciat cu 0,11%, indicele BET Plus, care arată evoluția celor mai lichide 37 de acțiuni de la BVB, a scăzut cu 0,13%, indicele blue-chip extins BET-XT al celor mai lichide 25 de companii a urcat cu 0,45%, iar indicele BET-NG al companiilor din sectorul de energie și utilități a scăzut cu 0,18%. Indicele BET-FI al SIF-urilor s-a apreciat cu 2,67%.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiții, a câștigat 1,04%. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata