C.V. Tudor despre ANI: ”S-au îndeplinit cuvintele mele, parcă am avut gura aurită”

Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a declarat vineri (16 aprilie 2010) într-o conferinţă de presă, că Agenţia Naţională de Integritate (ANI) ”şi-a frânt gâtul” după ce Curtea Constituţională a României (CCR) a declarat neconstituţionale mai multe articole din Legea pentru înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea ANI.

”Acum o săptămână am zis că s-au luat de cine nu trebuie şi îşi vor rupe gâtul şi iată că s-au îndeplinit cuvintele mele, parcă am avut gura aurită”, a spus C.V. Tudor, amintind că încă din anul 2007 el a atras atenţia, în Parlamentul României, asupra ”ilegalităţilor” din legea ANI.
Liderul PRM a reamintit şi de faptul că ANI i-a cercetat declaraţia de avere, precizând că ”nu aveau acest drept fiindcă un europarlamentar nu este obligat să îşi depună declaraţia de avere”.

Curtea Constituţională a României a declarat ca fiiind neconstituţionale mai multe articole din Legea privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate. Articolele declarate ca fiind neconstituţionale de CCR urmează a fi precizate în motivarea deciziei care va fi publicată în Monitorul Oficial.
Potrivit articolul 147 din Constituţie, dispoziţiile constatate ca fiind neconstituţionale îşi încetează efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curţii Constituţionale dacă, în acest interval, Parlamentul sau Guvernul, după caz, nu pun de acord aceste prevederi cu cele ale Legii Fundamentale.

De asemenea, pe durata acestui termen, dispoziţiile constatate ca fiind neconstituţionale sunt suspendate de drept. Articolele contestate în dosar se referă la faptul că, pe parcursul desfăşurării verificărilor, Agenţia poate solicita tuturor instituţiilor şi autorităţilor publice şi altor persoane juridice de drept public sau privat documentele şi informaţiile necesare întocmirii actului de constatare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata