CAB a decis că şeful Gărzii Maghiare, Mikola Bela, este indezirabil

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis joi că şeful organizaţiei Garda Maghiară, Mikola Bela, este indezirabil.

CAB a admis joi cererea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti de declarare a acestuia ca indezirabil pe teritoriul României. Decizia poate fi atacată cu apel, însă decizia este executorie.

Conform legii, o persoană declarată indezirabilă este escortată imediat la frontieră sau până în ţara de origine de către personalul Oficiului Român pentru Imigrări.

Ministerul Afacerilor Interne a decis interzicerea pătrunderii în România a patru cetăţeni maghiari pe o perioadă de un an, a anunţat luni Monica Dajboc, purtător de cuvânt al MAI.

Este vorba despre Tyrityan Zsolt, membru al organizaţiei Oastea Haiducilor, Zagyva Gyorgy Gyula, membru Jobbik, Szavay Istvan, membru Jobbik, şi Mikola Bela, membru al organizaţiei Noua Gardă Ungară, faţă de care organele competente au sesizat Curtea de Apel Bucureşti în vederea declarării acestora ca indezirabili.

„Referitor la aceste persoane există indicii temeinice că fac parte din structuri implicate în activităţi de natură naţionalist-extremistă ce constituie riscuri la adresa ordinii publice şi a securităţii naţionale a României”, a spus oficialul MAI.

De asemenea, autorităţile române au în vedere şi alte persoane care desfăşoară în mod sistematic pe teritoriul României astfel de acţiuni care contravin normelor comunitare şi legislaţiei naţionale.

„Autorităţile române sunt hotărâte să aplice cu fermitate legislaţia în vigoare în toate cazurile în care cetăţenii altor state prin declaraţii publice sau alte acţiuni încalcă direct sau instigă la nerespectarea Constituţiei şi legilor ţării”, a precizat Dajboc.

Măsura anunţată de MAI a fost luată în baza legislaţiei în vigoare, precum OUG 102/2005 privind libera circulaţie pe teritoriul României a cetăţenilor statelor membre UE şi legea referitoare la securitatea naţională a României 51/1991.

Decizia este adoptată cu scopul preîntâmpinării producerii unor evenimente care să afecteze grav ordinea publică pe teritoriul României. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata