CAB: Interlopul Nuţu Cămătaru va fi judecat în arest la domiciliu

Curtea de Apel București a decis ca interlopul Ion Balint, zis Nuțu Cămătaru, să fie judecat în arest la domiciliu, într-un dosar în care este acuzat alături de fratele său, Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, de săvârșirea mai multor infracțiuni cu violență.

Instanța i-a admis lui Nuțu Cămătaru o cerere de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu iar interlopul va fi pus de îndată în libertate, chiar dacă decizia nu este definitivă și poate fi contestată de procurori.

Nuțu Cămătaru are mai multe interdicții impuse de magistrați: să nu părăsească fără permisiunea organului judiciar imobilul unde locuiește; să nu comunice, pe nicio cale, cu persoana vătămată sau membrii de familie ai acesteia, cu ceilalți inculpați și cu martorii sau experții din prezenta cauză.

De asemenea, Curtea de Apel București a admis o cerere a lui Adrian-Lucian Preda, fratele interlopului Eugen Preda, de a părăsi domiciliul său din România, în perioada 31 mai—16 iunie, pentru a se deplasa în Marea Britanie în vederea susținerii unui stagiu de pregătire profesională.

Citeste si:  Prahova: Arest la domiciliu pentru Răzvan Alexe, cercetat în acelaşi dosar cu Mircea şi Vlad Cosma

În iunie 2012, Nuțu Cămătaru a fost eliberat din Penitenciarul Jilava, după ce a executat șase ani de închisoare într-un dosar de trafic de persoane și proxenetism.

El a fost arestat însă în februarie 2013, alături de fratele său și membri ai clanurilor „Sportivii” și „Cămătarii”, implicați într-un alt dosar.

În luna iulie 2013, frații Cămătaru și unul dintre liderii clanului „Sportivilor”, Radu Cristian Roșca, zis „Roșca”, au fost trimiși în judecată, alături de alți 51 de interlopi, pentru săvârșirea de infracțiuni de violență, în urma unei acțiuni de amploare a procurorilor DIICOT.

Grupările „Cămătarii” și „Sportivii” erau specializate în săvârșirea de infracțiuni de violență — șantaj, cămătărie, tentativă de omor calificat și omor deosebit de grav, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă letală fără drept.

Citeste si:  Curtea de Apel Iaşi a decis ca Adomniţei să rămână în arest la domiciliu

Potrivit anchetatorilor, activitatea membrilor grupărilor s-a desfășurat pe două paliere infracționale.

Astfel, în perioada 2008 — 2012, membrii celor două grupări rivale au provocat în spațiul public conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, în scopul asigurării supremației la nivel infracțional în municipiul București, situații ce au avut drept consecință directa punerea în primejdie a vieții și integrității corporale a mai multor persoane.

Procurorii DIICOT au documentat și un alt aspect al activității infracționale a inculpaților, aceștia fiind suspectați că au săvârșit infracțiuni de violență, generatoare de beneficii financiare substanțiale, în principal în materia acordării/recuperării unor împrumuturi de bani cu camătă.

Dosarul se judecă la Curtea de Apel București. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata