Călăraşi: Apele Dunării au depăşit cu 69 de centimetri cota de inundaţii

Apele Dunării au depăşit cu 69 de centimetri cota de inundaţii la postul hidrometric Călăraşi, având marţi un debit de 14.560 de metri cubi/secundă, informează Sistemul de Gospodărire a Apelor Călăraşi.

Totodată, la postul hidrometric Olteniţa, de pe fluviul Dunărea, cota de inundaţie de 630 este depăşită cu 92 de centimetri, iar debitul apei este de 14.070 de metri cubi/secundă.

Până acum, în sectorul judeţului Călăraşi, 11.000 de hectare de pădure, riverane Dunării, sunt inundate din cauza creşterii cotelor apelor fluviului şi 3.494,5 hectare din care 1.532 de izlaz şi 1.962,5 hectare de teren arabil.

De asemenea, sunt afectate şi 113 curţi, nefiind înregistrate situaţii deosebite pentru populaţie sau locuinţe.

Incintele îndiguite Greaca – Argeş – Chirnogi, Olteniţa – Surlari – Dorobanţu, şi Borcea de sus cu sectoarele I şi IV se menţin în faza a doua de apărare împotriva inundaţiilor, iar incintele Boianu – Sticleanu, Călăraşi – Raul, Unirea – Jegălia – Gâldău şi Borcea de sus cu sectoarele II şi III în faza a treia.

Conform planurilor de apărare se supraveghează permanent digul în sectoarele aferente judeţului Călăraşi, în special în punctele critice din incintele îndiguite, luându-se măsurile necesare acolo unde sunt constate probleme.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata