Călătoria cu trenul de la Bucureşti la Constanţa va dura două ore, din 4 iulie

Călătoria cu trenul de la București la Constanța va dura două ore, începând de vineri, 4 iulie, informează Compania Națională de Căi Ferate ‘CFR’ SA, într-un comunicat.

„Începând din 4 iulie 2014, patru trenuri de călători Interregio, care vor atinge viteza maximă de 160 km/h, vor parcurge distanța dintre București și Constanța sau retur, în două ore”, se arată în comunicat.

Cele patru trenuri Interregio, apte din punct de vedere tehnic pentru a circula cu viteza maximă de 160 km/h, vor asigura legătura directă între București și Constanța. Cursele vor opera de două ori pe zi din București, cu plecare la orele 9,00, respectiv 16,00, și din Constanța cu plecare la orele 13,10, respectiv 19,20.

Călătorii care optează pentru alte intervale orare de călătorie, mai au la dispoziție două trenuri Interregio care vor asigura, de asemenea, legătura directă între București și Constanța, durata unei astfel de călătorii fiind de două ore și 25 minute, garniturile circulând cu o viteză maximă de 140 km/h.

Pentru celelalte trenuri Interregio, care aparțin atât operatorului național CFR Călători, dar și operatorului privat Regiotrans, durata călătoriei va fi de două ore și 35 de minute/două ore și 45 minute, cu trei și cinci opriri în stațiile de cale ferată din parcurs, garniturile circulând pe relația București Nord — Constanța, și retur, cu o viteză maximă cuprinsă între 120 — 140 km/h.

„Toate programele de reabilitare a infrastructurii feroviare derulate de CFR SĂ pun un accent deosebit pe îmbunătățirea relațiilor cu clienții noștri prin calitatea serviciilor oferite operatorilor de transport feroviar de călători și de marfă. Proiectele noastre vizează în primul rând creșterea vitezei de circulație și a siguranței pe calea ferată și, nu în ultimul rând, protejarea mediului înconjurător”, a declarat Macarie Moldovan, director general CFR SA.

Compania Națională de Căi Ferate CNCF ‘CFR’ SA — companie care administrează infrastructura feroviară publică — desfășoară o activitate de interes public și contribuie la libera circulație a persoanelor, mărfurilor și a bunurilor în interiorul țării și peste graniță, în condiții ecologice, eficiente și de siguranță. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata