Calendarul asumării răspunderii Executivului trebuie să ţină cont de intrarea în vigoare la 1 iunie a măsurilor economice

Procedura de angajare a asumării răspunderii Executivului pentru un pachet legislativ de reducere a cheltuielilor publice trebuie finalizată astfel încât măsurile respective să intre în vigoare începând cu 1 iunie, a declarat, miercuri, 19 mai, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

„Cert este că aceste măsuri trebuie să intre în vigoare începând cu iunie, astfel încât să poată fi redus deficitul bugetar de la 9,1 la sută din PIB la 6,8 la sută. Vor exista discuţii în Coaliţie, cu partenerii sociali. (…) Procedura de angajare a răspunderii va fi finalizată astfel încât aceste măsuri să intre în vigoare începând cu 1 iunie”, a precizat Ioana Muntean.

Ea a susţinut că nu există programată pentru miercuri nicio întâlnire la Guvern cu sindicatele, însă vor exista, în perioada următoare, o serie de întâlniri cu acestea.

Cât priveşte data limită la care România trebuie să trimită la Washington scrisoarea de intenţie pentru Fondul Monetar Internaţional (FMI), Ioana Muntean a afirmat: „Am înţeles, din ceea ce spunea domnul ministrul Vlădescu, faptul că am mai avea timp până miercurea viitoare, astfel încât să urmeze toate procedurile, să intre în board-ul FMI şi tranşa să fie eliberată”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata