Călin Goia (Voltaj): Plecăm la Eurovision să câştigăm; participarea este benefică pentru campania noastră

Călin Goia, solistul trupei Voltaj, care va reprezenta România la Eurovision 2015, a declarat duminică, 8 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că scopul formației este să câștige competiția cântecului european, participarea la acest eveniment fiind un avantaj pentru mesajul piesei „De la capăt”.

Formația Voltaj a câștigat duminică seară selecția națională, acumulând maximum de puncte atât din partea juriului, cât și din partea publicului.

„Să ai 24 de puncte din tot atâtea este foarte onorant. Deja ne facem planuri să ajungem cât mai sus, mai sus de locul doi. Avem și varianta în limba engleză a piesei iar bucuria mea cea mai mare este că această campanie merge mai departe. Copiii sunt sprijiniți din și mai multe părți. Nu va lăsa rece Europa„, a spus Călin Goia.

De numele piesei ce va reprezenta România, în mai, la Eurovision, se leagă o amplă campanie ce are ca beneficiari principali copiii români rămași singuri după ce părinții lor au plecat la muncă în străinătate.

Goia a mai spus că speră că europenii vor înțelege atât dimensiunea emoțională a piesei, cât și faptul că majoritatea românilor plecați în străinătate „muncesc mult și cinstit”.

„Nu cred că pentru noi ca trupă va fi o schimbare semnificativă dar pentru mesajul nostru este benefic. Am sperat. Eram dintre favoriți și ce am făcut a fost să ne pregătim cât mai bine. (…) Plecăm să câștigăm”, a subliniat Călin Goia.

Finala selecției naționale a avut loc la Sala Polivalentă din Craiova. Votul juriului de specialitate și votul publicului, prin SMS, au contat în proporție de 50% fiecare.

Juriul de specialitate a fost format din muzicienii Mihai Pocorschi și Ovi, jurnalistul specializat Bogdan Honciuc, Anca Lupeș, expert în management artistic, și compozitorul și dirijorul Viorel Gavrilă, vicepreședintele Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România — președintele juriului.

Concursul cântecului european se va desfășura la Viena, Austria, în 19, 21 și 23 mai. România va participa în prima semifinală a concursului, cea din 19 mai, alături de Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia și Ungaria. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata