Calitatea produselor sau a serviciilor cumpărate depăşeşte ca importanţă preţul lor în decizia de cumpărare a românilor

Calitatea produselor sau a serviciilor cumpărate depășește ca importanță prețul acestora în decizia de cumpărare a românilor, arată rezultatele unui studiu care a vizat satisfacția clienților consumatori de servicii și produse în România.

Conform studiului ‘Campionii în relațiile cu clienții în România’, realizat de The KPI Institute în perioada 27 aprilie — 8 mai 2015, românii au clasat impactul furnizorilor asupra mediului înconjurător pe unul dintre ultimele locuri în ierarhia elementelor care contează în alegerea lor.

Naționalitatea furnizorului este ultimul element pe care consumatorii români îl iau în calcul atunci când fac o achiziție.

Când vine vorba despre evaluarea asistenței primite, pentru români este extrem de important ca organizațiile cu care interacționeză să își respecte promisiunile. De asemenea, serviciile personalizate nu sunt considerate a influența semnificativ satisfacția față de interacțiunea cu respectivul furnizor.

Dincolo de aceste aspecte generale, în cadrul studiului, aflat la prima ediție, s-au identificat 26 de categorii în care serviciul cu clienții joacă un rol cheie, iar 353 de organizații au fost nominalizate în cadrul acestor categorii. S-au studiat 800 de variabile, iar eșantionul validat a fost de 1.081 persoane. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata