Camera Americană de Comerţ din România: Este necesară revenirea asupra deciziei de majorare a TVA

Revenirea asupra deciziei de creştere a TVA este necesară sau cel puţin limitarea acestei modificări la anul 2010, au afirmat investitorii americani din cadrul Camerei Americane de Comerţ din România (AmCham), într-o conferinţă privind măsurile necesare pentru redresarea economiei româneşti.

La eveniment a fost prezent şi ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein.

Printre măsurile recomandate de AmCham pentru redresarea economiei româneşti se numără:

  • revenirea asupra deciziei de creştere a TVA sau cel puţin limitarea valabilităţii acestei modificări la anul 2010,
  • menţinerea cotei unice de impozitare a venitului,
  • limitarea şi controlul riguros al achiziţiilor publice prin intermediul unor structuri specializate.

Investitorii americani mai recomandă ca măsuri adecvate pentru relansarea economiei româneşti creşterea capacităţii de colectare a veniturilor de stat prin restructurarea aparatului existent şi aplicarea unor măsuri informatice integrate.

Modernizarea Codului Fiscal, combaterea evaziunii fiscale prin simplificarea procedurilor de raportare şi achitare a taxelor, creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene şi revizuirea legislaţiei muncii în sensul flexibilizării relaţiilor de muncă sunt alte propuneri ale investitorilor americani având ca scop redresarea economică a României.

AmCham România a fost înfiinţată în urmă cu 17 ani şi are un număr de 300 de membri, companii americane, internaţionale şi locale, ale căror investiţii în România totalizează 10 miliarde de dolari, în urma cărora au fost create 150.000 de locuri de muncă.

Citește și
1 Comentariu
  1. oana spune

    poate ar trebui sa se revina asupra deciziei de scadere a pensiilor…..Boc avea dreptate

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata