Camera Deputaţilor: Proiectul privind personalul silvic – adoptat pe articole; votul final – miercuri

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat pe articole, marţi, proiectul care prevede ca personalul silvic cu atribuţii de pază să fie dotat cu armament de serviciu, votul final urmând să fie dat în şedinţa de miercuri.

Proiect de lege modifică statutul personalului silvic.

„În exercitarea atribuţiilor de serviciu, personalul silvic cu atribuţii de paza fondului forestier naţional, a fondului cinegetic naţional, a fondului piscicol şi a ariilor naturale protejate are statut special, este dotat cu armament de serviciu letal sau neletal, după caz, şi poate face uz de armă, în condiţiile reglementărilor privind regimul armelor şi muniţiilor. Statutul special este conferit de portul de armă, de îndatoririle specifice în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu şi de riscurile meseriei, care îi pot afecta integritatea fizică şi viaţa”, prevede textul proiectului.

Un alt amendament adoptat menţionează că personalul silvic pensionat la vârsta standard beneficiază de o gratificaţie egală cu minimum cinci salarii brute pe ultima lună de activitate, suportată de angajator.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare corelarea actualului statut al personalului silvic cu realităţile derivate din evoluţiile domeniilor de activitate în care funcţionează.

Camera Deputaţilor este for decizional.

Sursa foto: romania-actualitati.ro

Sursa: agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata