Campioanele Bursei în recesiunea din 2009. Ce acţiuni au fost mai profitabile

În ciuda crizei, cei care au „jucat” la bursă anul trecut au avut câştiguri substanţiale. Cotaţiile unor titluri au crescut şi cu peste 250%

După scăderea puternică din 2008, anul trecut majoritatea acţiunilor cotate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au înregistrat creşteri de preţuri, unele fiind chiar extrem de profitabile pentru investitori.

Furnizorul de servicii şi echipamente pentru piaţa de petrol şi gaze Condmag (COMI) se situează pe primul loc în topul performanţelor bursiere realizat de compania de consultanţă Contrast Management Consulting. Cu o creştere de 56% a cifrei de afaceri, Condmag a urcat de pe locul 29 în 2008 pe primul loc anul trecut, obţinând 81,5 puncte în topul menţionat.

Randamentul acţiunilor pe parcursul lui 2009 a fost de peste 230%, inferior însă celei de-a doua clasate, com­pania grecească producătoare de profile din aluminiu Alumil (ALU), cu peste 250%. Pe locurile următoare ale clasamentului se situează societatea Prospecţiuni (PRSN), controlată de omul de afaceri timişorean Ovidiu Tender, producătorul de medicamente Biofarm (BIO), dar şi compania de stat Transgaz (TGN) şi producătorul de avioane Aerostar Bacău (ARS), informează Gândul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata