Canada a început efectiv să blocheze Huawei-ul Chinei de la tehnologia 5G, dar nu este oficial

Canada este singurul membru al rețelei de partajare a informațiilor Five Eyes care nu a blocat în mod oficial Huawei de la rețelele 5G, dar practic a făcut acest lucru, amânând o decizie suficient de lungă pentru a obliga companiile de telecomunicații să excludă producătorul chinez.

Strategia permite Canadei să se păstreze în partea dreaptă atât a Chinei, cât și a Statelor Unite, în timp ce se aruncă asupra Huawei Technologies Co Ltd, spun șase surse bine plasate, cu cunoștințe directe despre această problemă.

Canada și aliații săi „Five Eyes” – Regatul Unit, Noua Zeelandă și Australia – sunt sub presiune din partea colegilor din Statele Unite pentru a opri Huawei din motive de securitate.

Rețelele 5G oferă viteze de date de până la 50 sau 100 de ori mai rapide decât rețelele 4G și este de așteptat să alimenteze totul, de la telemedicină și chirurgie de la distanță, la mașini și autovehicule.

Canada se mulțumește dacă va dezactiva echipamentul de generație viitoare pentru o bună perioadă, timp de doi ani, eliminând semnele tot mai acute de nerăbdare a industriei.

În iunie, Bell Canada (BCE.TO) și rivala Telus Corp (T.TO) – doi dintre cei mai mari furnizori de wireless – au făcut echipă cu Ericsson suedeză (ERICb.ST) și Nokia Oyj din Finlanda (NOKIA.HE) pentru a construi a cincea generație (5G) a rețelelor de telecomunicații, descotorosindu-se de Huawei pentru proiect, în ciuda folosirii echipamentului Huawei4G.

„Lipsa unei soluții va rezolva în cele din urmă toate problemele”, a spus o sursă direct familiarizată cu abordarea adoptată de guvernul liberal al premierului canadian, Justin Trudeau.

Rogers Communications Inc (RCIb.TO), celălalt mare operator wireless din Canada, a anunțat în 2018 că folosește echipamente Ericsson 5G. La începutul acestei luni, administrația Trump a declarat că va îngreuna și mai mult restricțiile americane asupra Huawei, care vizează reducerea accesului la chipuri disponibile spre comercializare.

 Operatorii din Canada consideră că liniștirea SUA înseamnă că nu au de ales decât să lase pe Huawei în rețelele 5G, cel puțin deocamdată, spun sursele, care au solicitat anonimatul, având în vedere sensibilitatea situației.

Sursa: reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata