Când miniştrii câştigă mai puţin decât subordonaţii, sistemul este construit pentru furt

– Ministrilor nu le pasa ca subalternii lor castiga mai bine, ceea ce arata ca ei traiesc din alte surse. Problema este ca aceste „alte surse” sunt generate chiar de pozitia publica, pe cai oculte.

Din declaratiile de avere ale majoritatii ministrilor, secretarilor de stat sau parlamentarilor se vede ca acestia traiesc foarte bine fara salariul de la stat, drept urmare nu acest venit pe care il primesc ii responzabilizeaza pentru activitatea pe care o depun, comentează Ziarul Financiar.

Nu ar trebui atunci ca astfel de oameni sa-si vada de treburile lor, salariile ministrilor si ale inaltilor functionari sa fie majorate puternic pentru a-i stimula pe cei cu adevarat competitivi si interesati chiar si de salariu pana la urma?
„Este si un pacat al nostru ca am criticat clasa politica cerandu-le politicienilor sa faca mult pe bani putini, pentru ca indirect acest lucru conduce la sustinerea coruptiei. Politicienii nu isi pot plati campaniile din salarii de 4.000 de lei, ei trebuie sa caute resurse pentru sustinerea campaniei. De aici se naste o dilema daca sunt firmele clientele politicienilor sau invers. Noi inca nu acceptam ca politica este o profesie si trebuie platita profesionist”, crede Cristian Parvulescu, profesor la Scoala Nationala de Stiinte Politice si Administrative.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata