Când te dă banca pe mâna recuperatorilor şi în cât timp te fac ei să plăteşti

– Dacă a trecut un an de la ultima rată plătită te poţi aştepta să-ţi bată portărelul la uşă. După aceea vei intra într-un joc de-a şoarecele şi pisica cu acesta care se poate prelungi până la două luni. Dacă reuşeşti să-l convingi că nu ai niciun ban şi nici serviciu, este posibil ca recuperatorul să se lase păgubaş

Când un debitor nu-şi plăteşte timp de mai multe luni ratele la bancă ori la societatea de leasing acesta devine un client problemă.

De obicei, când se depăşeşte un an de la ultima rată plătită, instituţia de credit vinde creanţa unei firme specializate în recuperarea de debite, spune Alexandra Rusen, coordonatorul departamentului Persoane Fizice al Coface, cel mai mare recuperator de pe piaţă. Potrivit acesteia, orice contract bancar este investit cu formula executorie. “Acest lucru oferă creditorului posibilitatea recuperării în instanţă prin executarea silită a oricărui bun mobil şi imobil al debitorului”, spune Alexandra Rusen.

Recuperatorul reuşeşte, în marea majoritate a cazurilor, să obţină de la datornic o sumă superioară cu câteva procente celei plătite către bancă. Cazurile în care se dă bătut sunt acelea în care restanţierul este şomer, fugit din ţară ori decedat.

Continuarea în Money.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata