Candidaţii la evaluarea naţională îşi pot vedea lucrările la cerere

Absolvenții de clasa a VIII-a care au susținut evaluarea națională își pot vedea lucrările dacă depun în zilele de 17 și 18 iulie o cerere la centrele de examen, prevede o notă publicată pe site-ul Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Vizualizarea lucrărilor se va realiza în centrele zonale de evaluare constituite la nivelul municipiului București.

Potrivit notei, în data de 23 iulie se va afișa ziua, intervalul orar și locul unde li se vor pune la dispoziție lucrările scrise.

Cei care vor depun cereri pentru a-și vedea lucrările vor fi anunțați și telefonic în zilele de 23 și 24 iulie asupra programării datei și orei.

„Cererile privind vizualizare pot fi făcute doar de elev și părinte sau reprezentantul legal. Vizualizarea lucrărilor nu poate conduce la reevaluarea și sau modificarea notelor acordate”, precizează nota inspectoratului.

În sala în care se face vizualizarea nu este permis decât accesul numai câte unui candidat însoțit de reprezentantul legal și sunt interzise fotografierea sau filmarea lucrărilor.

Totodată, alături de elev și părinte va sta în sală în perioada vizualizării și o persoana desemnată care nu va permite nicio intervenție asupra lucrării și care nu va intra în discuții cu candidatul și reprezentantul legal al acestuia.

Atât candidatul care vizualizează lucrările, cât și părintele sau reprezentantul legal vor semna la final într-un tabel de prezență. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata