Capita este pe cale să își închidă definitv mai bine de o treime din birouri

BBC înțelege că firma de externalizare Capita își va închide definitiv peste o treime din birourile din Marea Britanie.

Firma, care este un important contractor guvernamental, urmează să își încheie contractele de leasing cu aproape 100 de locuri de muncă.

Grupul de lobby pentru afaceri CBI a avertizat că scăderea funcției de birou dăunează economiilor din centrul orașului.

Acest anunț vine în urma guvernului care se pregătește să lanseze o campanie publicitară, încurajând mai mulți oameni să se întoarcă la locurile de muncă.

BBC înțelege că, Capita, care gestionează taxa de congestionare a Londrei, analizează de ceva timp diferite măsuri pentru a-și simplifica activitatea, cum ar fi adoptarea unui program de lucru mai flexibil, care este susținut de angajații săi.

Până în prezent, Capita a decis să nu reînnoiască contractele de închiriere pentru 25 de birouri.

Un purtător de cuvânt al Capitei a spus:

„Luăm în serios responsabilitățile pe care le avem față de comunitățile în care operăm și suntem conștienți de impactul pe care potențialele închideri de birouri l-ar putea avea asupra întreprinderilor mici.

„Cei 45.000 de angajați ai Capitei lucrează în birouri răspândite chiar în orașe din Marea Britanie -ne dedicăm ca acest lucru să continue atât acum, cât și pe termen lung.

În urma dialogului cu angajații noștri, a devenit foarte clar că aceștia ar dori să lucreze într-un mod mai flexibil, ceea ce va implica o muncă sporită de acasă, dar își vor petrece în continuare o cantitate semnificativă din timp lucrând de la birouri care au sediul în inima comunităților noastre locale. „

Sursa: bbc
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata