Caravana Muzeelor va fi organizată în perioada 9 iulie – 12 septembrie

Zece muzee și organizații culturale vor găzdui pe perioada vacanței de vară, între 9 iulie și 12 septembrie, ateliere de educație cultural artistică coordonate de Global Mindscape și realizate în parteneriat cu muzeele, copiii cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani fiind invitați să cunoască mai bine Bucureștiul.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor celei de-a treia ediții a Caravanei Muzeelor, remis marți , prin intermediul jocului și al artelor, copiii vor descoperi, pe înțelesul lor, câteva secrete ale muzeelor și tehnici artistice inspirate de obiectele de preț găzduite de acestea, pe care, firește, le vor experimenta: cu pensula în mână și foaia albă în față, prin lucrări în creion, pastel, tempera, acrilic, modelaj sau chiar graffiti.

În luna iulie, atelierele vor avea loc după programul Mărțișor de vară: în vizită la Arghezi (9-11 iulie, Casa Memorială Tudor Arghezi — Mărțișor); Vasile Grigore și secretele unei colecții (16-18 iulie, Muzeul de Artă Vasile Grigore — pictor și colecționar); Foișorul de Foc și destinul pompierilor (23-25 iulie, Muzeul Național al Pompierilor);Arta contemporană pentru copii la Anaid Art Gallery (30 iulie-1 august, Anaid Art Gallery).

Noutatea ediției din 2014 o constituie Casa Memorială Tudor Arghezi — Mărțișor, unde debutează Caravana Muzeelor.

În prima zi a evenimentului tematica va fi „Despre căței și ce năzdrăvănii fac ei”. La acest atelier, copiii sunt încurajați să vorbească despre animalele favorite iar năzdrăvăniile lor vor fi desenate în tehnică graffiti.

Pe 10 iulie se va vorbi „Despre flori, albine și miere”. Copiii vor face cunoștință cu apicultorul Arghezi, vor afla despre albine și despre miere iar la atelier vor construi albinuțe și flori colorate și vor asculta poezii dedicate acestora.

Tematica zilei de 11 iulie va fi cum să ilustreze poezia. Ingredientul principal — o poezie surpriză a lui Arghezi. Copii vor alege trei scene din poezie pe care le vor ilustra având la final propria cărticică ilustrată.

Rezervări se pot face la adresa [email protected] sau la numărul de telefon 0724.083.932 (Angelica Iacob).

Pe durata vacanței de vară pot participa la atelierele Caravanei Muzeelor și grupuri organizate de copii, pe bază de programare.

„Caravana Muzeelor a fost inițiată în 2012, numărul de muzee implicate inițial fiind de cinci. În 2013 ne-am bucurat să avem alături copii care au parcurs patru sau chiar cinci muzee ale caravanei. Iată că la a treia ediție numărul muzeelor a crescut iar tematica este mult mai diversificată”, se mai arată în comunicatul citat. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata