Care este cel mai cumpărat produs din farmacii, de la medicamente OTC la suplimente alimentare?

În anul 2020, din punct de vedere al medicamentelor, cel mai cumpărat produs a fost Nurofen, fabricat de britanicii de la Reckitt Benckiser, cu o cotă de 5,7% din piaţa totală de aproape 1 mld. euro, se arată în datelor oferite de compania de cercetare de piaţă Euromonitor.

În clasamentul produselor farmaceutice, următoarele poziţii în piaţă sunt ocupate de Sunwave Pharma şi de germanii de la Stada cu brandul Walmark, cu cote de sub 2%, dar la diferenţă semnificativă de Nurofen.

Însă şi producătorii locali au, de asemenea prezenţă în clasament, Biofarm, Sun Pharma (Terapia), dar şi Hipocrate 2000 şi Zentiva fiind singurele fabrici locale care şi-au făcut loc în coşul pacienţilor români în pandemie.

În plan mondial, la debutul crizei sanitare, producţia de medicamente a intrat din nou în prim plan, în contextul în care graniţele închise şi încercarea tuturor statelor de a-şi crea stocuri de medicamente au pus presiune pe industria producătoare. Ulterior însă, importurile de medicamente s-au reluat, iar piaţa a revenit la situaţia de dinainte de pandemie.

 

Sursa: Businessmagazin.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata