Care este singura ţară în care au mai murit bebeluşi într-un incendiu la maternitate

– „Vă pot pune la dispoziţie o listă a unor astfel de spitale”, a răspuns, ieri, ministrul român al Sănătăţii, întrebat de gravitatea evenimentului de la Maternitatea Giuleşti, explicând că tragedia din România nu este unică în lume. „Căutaţi pe Google!”, a mai completat ministrul.

– Gândul a realizat o documentare mai complexă. Singura ţară în care un incident similar celui din România a avut loc este India. O ţară care are program spaţial, dar, în acelaşi timp, din cei 1,18 miliarde de locuitori, 42% sunt sub pragul sărăciei, trăind cu mai puţin de 1,25 de USD pe zi. India are un medic la 10.000 de locuitori, în timp ce în România avem încă un doctor la 550 de români

Singura ţară unde a mai existat o tragedie similară cu cea din România este India – unde, la 31 ianuarie 2009, au fost calcinaţi sau sufocaţi din pricina fumului cinci copii cu vârste între trei şi şapte zile.

La secţia pentru nou-născuţi a Spitalului Rajendra din oraşul Patiala (statul Punjab, nord-vestul ţării), s-a petrecut o tragedie în condiţii similare celor întâmplate la maternitatea Spitalului „Panait Sârbu” din Giuleşti.

La fel ca la Bucureşti, şi în cazul tragediei indiene din ianuarie 2009, între primele cauze ale incendiului a fost evocată o defecţiune a instalaţiei electrice. Zece nou-născuţi de la Spitalului Rajendra urmau un tratament de fototerapie – erau expuşi la unde luminoase speciale, menite să-i vindece de icter – în momentul în care echipamentul a suferit un scurtcircuit.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata