Remediile mănăstirești sunt vestite pentru efectele lor uimitoare, printre acestea numărându-se și un anumit sirop, pe care preoții îl numesc „secretul vederii de vultur”.
Rețeta siropului de dovleac se numără printre prețioasele remedii mănăstirești, acesta fiind folosit de preoți pentru prepararea unei băuturi cu rol esențial pentru îmbunătățirea vederii.
„Monahii știu multe remedii naturiste, printre care și acest sirop, numit „siropul ochilor”. Acest sirop ne ajută să avem o vedere sănătoasă, cu ajutorul beta-carotenului care se află în acest sirop.
Dovleacul este foarte bun pentru vedere. De asemenea, reduce colesterolul rău, este un prieten al vaselor de sânge, al pielii și al părului”, spune preotul Daniel, de la Mănăstirea Slănic, pe canalul de Youtube Trinitas Tv.
Așadar, consumul de dovleac aduce numeroase beneficii sănătății, datorită compoziției sale bogate în nutrienți esențiali.
Dovleacul este o sursă excelentă de nutrienți, precum vitamina A, vitamina C, vitamina E, vitamine din complexul B, potasiu, fier, magneziu și zinc.
De asemenea, dovleacul este bogat în antioxidanți, care ajută la combaterea stresului oxidativ și la protejarea celulelor împotriva daunelor provocate de radicalii liberi.
În afară de toate aceste proprietăți, consumul regulat de dovleac poate ajuta la menținerea vederii și la prevenirea problemelor oculare.
Beta-carotenul din dovleac este transformat în vitamina A în organism, ceea ce este esențial pentru sănătatea ochilor.
Rețetă sirop de dovleac, secretul vederii de vultur
Rețeta siropului de dovleac este foarte simplă și nu necesită multe ingrediente.
un dovleac plăcintar
miere (orice tip)
Primul pas este tăierea primului sfert din dovleac, urmând apoi curățarea de semințe și fibre. Restul de dovleac poate fi folosit pentru plăcinte sau copt la cuptor.
După ce dovleacul a fost curățat foarte bine, iar mijlocul a rămas perfect gol, se adaugă mierea.
Cantitatea de miere adăugată trebuie să umple golul rămas în dovleac după curățarea de semințe.
Siropul se lasă la macerat în dovleac timp de 24, ideal 48 de ore. Semnul care arată că mierea s-a îmbogățit cu zeama de la dovleac este reprezentat de momentul în care mierea devine lichidă și nu cleioasă, așa cum este în momentul în care este adăugată în dovleac.
După două zile, siropul se pune în sticle, urmând să fie consumat alături de apă plată sau minerală.
Pentru rezultate vizibile, siropul trebuie să fie consumat cel puțin trei luni, sub forma a două lingurițe adăugate în apa plată sau minerală.
Diabeticii sau persoanele care suferă de anumite afecțiuni trebuie să consulte medicul înainte de a consuma acest sirop.
Sursa: www.antena3.ro