Care sunt jocurile online din care se câştigă cel mai bine

– Nu mai există nicio îndoială că jocurile online şi bunurile virtuale au devenit un fenomen în plină creştere. În top se află jocuri precum „World of Warcraft”, care are venituri anuale comparabile cu filme ca Avatar şi Titanic. Jocurile din Asia domină, însă, restul listei.


Revista Forbes a realizat un top ale primelor 15 jocuri cu cele mai mari câştiguri în 2009. Informaţiile despre venituri provin din estimările companiilor publice şi ale firmei DFC Intelligence.

Pe prima pozitie se află „World of Warcraft”, un joc video lansat în noiembrie 2004 de Blizzard Entertainment (SUA).

Acesta este de departe cel mai de succes joc online, cu venituri anuale de 1 miliard de dolari în 2009, care provin în mare parte din taxele abonamentelor lunare.

În 2008, jocul a  înregistrat 10 milioane de abonaţi, fiind „recompensat” cu un Guinness World Record pentru „Cele mai populare jocuri online „. În prezent, „World of Warcraft” are aproximativ 12 milioane de abonaţi.

„Fantasy Westward Journey” ocupă a doua poziţie în top, fiind un joc online lansat de o companie de internet din China, NetEase. Acesta a atras în 2009 venituri de 400 milioane de dolari.

Locul trei revine tot unui publisher chinez, care şi-a dezvoltat afacerea cu un joc online gratuit Perfect World, ce  îşi desfăşoară acţiunea în Pangu, un loc mitic chinez, populat de avatare sub formă de oameni şi elfi. Jocul a generat în 2009 venituri de 300 milioane dolari, provenite din vânzarea bunurilor virtuale şi cartelelor preplătite.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata