Care sunt motivele care îi descurajează pe şoferii care vor mașini electrice?

Aproape jumătate dintre românii care vor să-și cumpere o mașină, în viitorul apropiat vor ca aceasta să fie electrică, arată un studiu recent. Cei care nu sunt convinși invocă numărul mic de stații de reîncărcare, dar mai ales prețul ridicat al vehiculelor electrice. Și sunt mulți care aleg calea de mijloc, adică un autoturism hibrid.

Mașinile electrice sunt tot mai cerute în România. Un studiu recent arată că aproape jumătate dintre doritorii de mașini noi le vor electrice.

În opinia sa Virgil Neacșu- specialist vânzări auto spune,” Cei care au familie și călătoresc mai mult sunt orientați spre mașinile hybride. Te poti deplasa cu ea chiar dacă bateria s-a consumat, mașina trece automat pe motor termic.

În schimb, autoturismele full electric rămân în continuare pentru oraș.

O mașină full electric care se poate încărca de la orice tip de priză, iar profilul cumpărătorului  acest ui tip de mașină este de obicei clientul de oraș, cu o maşină strict în oraș, autonomia, 320 de km.

În prezent, românii spun că iau în considerare mai multe avantaje când se gândesc să cumpere o mașină electrică.

Procentul de 49% dintre participanții unui studiu care vor să ia o mașină electrică spun că se gândesc la mediu. 28% iau în considerare costurile mai mici pentru alimentare, iar 19% spun că vor profita de programele guvernamentale care susțin achiziția de mașini electrice.

-Cred că aș ieși mai bine ca și consum cu o mașină electrică decât cu una pe diesel.

-Nu poluează așa mult, în principiu e mult mai bună, spune Virgil Neacșu- specialist vânzări auto.

În opinia  sa Rodica Ionescu – PR Manager: Majoritatea vânzărilor de electrice și hybride se întâmplă în perioada în care programul REMAT cu Rabla Plus se desfășoară.

La polul opus se află românii care fug de mașinile electrice. Motivele principale: intrastructura subdezvoltată din domeniu, prețul și autonomia mică.

-Se descarcă repede, la traficul ăsta va dați seama ce-ar însemna la fiecare stradă să o încarc.

-Îi scumpă și pensia mea e vai de …

-Cred că sunt un pic cam scumpe, spune un posibil cumpărător.

În contextul financiar, studiul realizat de o bancă din România arată că jumătate dintre șoferii români nu vor să dea mai mult de 10 mii de euro pentru o mașină electrică.

Sursa: Digi24.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata