Cartel Alfa: Legile pensiilor şi a salarizării unitare vor fi rediscutate cu următorul guvern

Cele 3 legi fundamentale, care sunt si criterii in Acordul stand-by incheiat de România cu FMI, respectiv legea sistemului unitar de pensii, Legea unitara de salarizare in sistemul public si Legea disciplinei fiscale vor fi reluate in discutiile cu noua echipa guvernamentala, a declarat luni (26-X-2009) Petru Dandea, vicepresedinte Cartel Alfa, in cadrul unei emisiuni difuzate de postul national de radio.

“Cele trei legi fundamentale, care sunt si criterii in Acordul stand-by incheiat de România cu FMI, respectiv legea sistemului unitar de pensii, Legea unitara de salarizare in sistemul public si Legea disciplinei fiscale vor fi reluate in discutiile cu noua echipa guvernamentala. Pâna la momentul in care România va avea din nou un Guvern in functie, noi am decis suspendarea masurilor de protest.

Atunci vom demara discutii pe subiectele ramase nesolutionate din punctul nostru de vedere si pe care le-am negociat cu Guvernul Boc pe parcursul acestui an. Si asa, actuala criza politica face extrem de mult rau României si românii vor avea de platit in urma acestei crize generate de campania electorala. Vedem ca deja, tocmai datorita acestei crize politice, Guvernul se imprumuta pentru finantarea deficitului bugetar cu sume importante, la rate de dobânda mai ridicata decât acum o luna, o luna jumatate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata