Cartel ALFA organizează de luni (25 ianuarie 2010), pichete de protest în faţa MFP

Confederaţia Naţională Sindicală ‘Cartel ALFA’ va picheta zilnic, timp de o săptămână, începând de luni, sediul central al Ministerului de Finanţe din Bucureşti, a anunţat Bogdan Iuliu Hossu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Manifestările se vor desfăşura în perioada 25 – 29 ianuarie ac, între orele 10.00 – 12.00. La acţiunea de pichetare vor participa membri ai federaţiilor afiliate CNS ‘Cartel ALFA’ din domenii precum servicii publice, metalurgie, siderurgie, transporturi, construcţii de maşini, minerit, industrie uşoară, chimie.

Cartelul ALFA solicită primului ministru Emil Boc şi Guvernului României identificarea metodelor de aplicare, în regim de urgenţă, a solicitării comune sindicate / patronate de prelungire, prin act guvernamental, a măsurilor prevăzute în articolul 2 al Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 28/2009 privind reglementarea unor măsuri de protecţie socială aprobată cu modificări şi completări prin Legea 268/2009.

‘Solicităm, în mod explicit, ca toate dispoziţiile legale incluse în actele mai sus menţionate referitoare la acordarea şomajului tehnic să fie aplicate pe parcursul întregului an 2010, în condiţiile în care, pe fondul agravării deteriorării situaţiei economice în această perioadă, măsurile de protecţie socială trebuie să devină prioritare pentru a atenua efectele crizei economice care îşi fac deja acut simţită prezenţa în rândurile salariaţilor din întreaga ţară’, declară Hossu. În cazul în care Ministerul de Finanţe şi Guvernul nu rezolvă revendicările sindicaliştilor, pichetarea se poate prelungi pe o perioadă nedeterminată.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata