Cartel Alfa: Sindicatele se retrag din ANOFM, CNAS, CNPAS şi CES, blocând activitatea lor

Vicepreşedintele „Cartel Alfa”, Romulus Niţă, a afirmat astăzi că reprezentanţii sindicatelor se vor retrage din consiliile de administraţie ale Agenţiei de Ocupare a Forţei de Muncă, Casei de Pensii, Casei de Asigurări de Sănătate şi din CES, lucru care va duce la blocarea activităţii acestor instituţii, informeaza Adevarul.ro.

„Sindicatele fac parte din consiliile de administraţie ale Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Casei Naţionale de Pensii, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Consiliului Naţional pentru Formarea Profesională a Adulţilor, dar şi din Consiliul Economic şi Social, iar retragerea lor din aceste structuri va duce la blocara activităţii şi la imposibilitatea luării unor decizii”, a declarat vicepreşedintele „Cartel Alfa”.

„Probabil că preşedinţii acestor instituţii vor lua decizii, dar sunt unele pe care nu le pot lua preşedinţii şi trebuie un acord al tuturor membrilor din consiliul de administraţie. Dar vor încălca legea, aşa cum au au mai făcut-o”, a precizat Romulus Niţă.

Sindicaliştii înscrişi la CNSRL Frăţia, precum şi funcţionarii publici afiliaţi la Sindicatul Columna, au protestat astăzi în faţa Guvernului, fiind nemulţumiţi de măsurile anunţate de preşedintele Traian Băsescu.

Citește și
1 Comentariu
  1. Torch spune

    Administratia va tranti inca o ordonanta, probabil neconstitutionala, care va modifica componenta consiliilor si va rezolva probleme. Au majoritatea in parlament cu ajutorul scurgerilor spre asa zisii independenti!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata