Cărţi de identitate pe formatul cardurilor bancare, de la 1 ianuarie 2011

România va introduce, de la 1 ianuarie 2011, cartea de identitate biometrică, ce va avea formatul unui card bancar, a declarat joi (19 august 2010) ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga.

„Începând cu 1 ianuarie vom introduce cartea biometrică de identitate… Va avea formatul unei cărţi de credit”, a spus Blaga, prezent la o reuniune a asociaţiilor româneşti din diaspora. El a menţionat că până la mijlocul anului 2012 românii din străinătate vor putea primi noua carte de identitate de la toate misiunile diplomatice ale României.
De asemenea, autorităţile române au în vedere introducerea unui nou permis auto, acest document urmând să fie similar la nivelul întregii Uniuni Europene, după consultarea tuturor statelor membre.

Costul estimat al producerii noilor cărţi de identitate este între 30 şi 32 de milioane de euro, fără TVA, potrivit unui anunţ de intenţie postat, joi, în Sistemul Electronic de Licitaţii Publice (SEAP), de către Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului şi Protocolului de Stat (RA-APPS). Data prevăzută pentru începerea procedurilor de adjudecare a contractului este 25 august 2010, se mai arată în anunţ.

carduri bancarecarti de identitatecontractecosturilicitatii publiceMAIpermise autoSEAPVasile Blaga
Comentarii (0)
Adaugă comentariu