Casa de producţie cinematografică Universal plătește 400 de milioane de dolari pentru o nouă trilogie „Exorcistul”

Producătorul cinematografic Universal plătește 400 de milioane de dolari pentru o nouă trilogie „Exorcistul/ Exorcist”, cu Ellen Burstyn și Leslie Odom Jr. în distribuție, informează Variety.

De altfel, actrița Ellen Burstyn, premiată cu Oscar pentru „Alice Doesn’t Live Here Anymore”, a jucat în filmul original din 1973, interpretare care i-a adus o nominalizare la prestigioasele premii ale Academiei americane de film.

Aceasta va reveni acum în rolul Chris MacNeil, iar David Gordon Green, care a semnat cel mai recent reboot „Halloween” al studioului, va regiza următoarea franciză „Exorcistul”, care va fi produsă de Blumhouse, din portofoliul căreia fac parte filme horror de succes ca „Get Out” și „The Purge”.

Primul dintre cele trei filme „Exorcistul” este așteptat să aibă premiera pe 13 octombrie 2023. Următoarele nu au încă o dată de lansare și e posibil să fie distribuite direct pe Peacock.

Din punct de vedere financiar, filmul din 1973, regizat de William Friedkin, a fost bine primit de critici și public, generând încasări de 441 de milioane de dolari, la nivel global. A primit zece nominalizări la Oscar și a fost primul horror selectat la categoria „cel mai bun film”. Lungmetrajul a câștigat două trofee, pentru sunet și scenariu adaptat (William Peter Blatty).

În contextul narativ, filmul „Exorcistul” are în centru o mamă (Burstyn) care angajează doi preoți catolici pentru a o exorciza pe fiica ei în vârstă de 12 ani. Filmul a avut două continuări, dar acestea nu s-au bucurat de același succes.

Actual, din distribuția noilor producții face parte Leslie Odom Jr., care s-a remarcat în „Hamilton” și „One Night in Miami”, al cărui personaj o caută pe mama din urmă cu decenii, după ce copilul lui devine posedat. Producători vor fi Jason Blum, CEO și fondator al Blumhouse, și David Robinson, prin compania sa Morgan Creek Entertainment.

Sursa: Profit.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata