„Casa Verde”: Aproape 10.000 de dosare depuse în 2011 sunt în analiză la acest moment

Aproape 10.000 de dosare depuse de către beneficiari în Programul ‘Casa Verde’ în anul 2011 sunt în analiză, iar până la finele acestui an cei acceptați ar putea primi contractele spre semnare, a declarat Adrian Gearâp, președintele Administrației Fondului pentru Mediu /AFM/.

‘În ceea ce privește Programul privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire (Casa Verde), AFM depune eforturi pentru finalizarea dosarelor depuse de către solicitanți în anii anteriori. Am trimis deja cele 5.835 contracte către beneficiari, persoane fizice, spre semnare. De asemenea, am început analiza celor 9.776 dosare depuse în 2011, astfel încât, până la sfârșitul anului, sperăm să le trimitem spre semnare beneficiarilor care vor fi validați în acest program‘, a afirmat Gearâp.

Potrivit șefului AFM, o ediție nouă ‘Casa Verde’ este condiționată de programarea viitoare a finanțărilor și de rata încasărilor la Fondul pentru Mediu.

‘După finalizarea analizei dosarelor depuse și în funcție de programarea finanțărilor aflate în curs, precum și de rata încasărilor la Fondul pentru Mediu, se va lua o decizie cu privire la lansarea unor noi sesiuni anul viitor’, a spus Adrian Gearâp.

‘Casa Verde’ este un program de înlocuire sau completare a sistemelor clasice de încălzire cu sisteme ecologice de încălzire, care utilizează energie solară, eoliană etc.

În ultima sa variantă, programul destinat persoanelor fizice consta în acordarea unor sume fixe, din bugetul Fondului pentru Mediu, în funcție de tipul instalației de încălzire pentru care a optat beneficiarul, după cum urmează: până la 6.000 de lei pentru instalarea panourilor solare, până la 8.000 de lei pentru instalarea pompelor de căldură și până la 6.000 de lei pentru instalații de producere a energiei termice pe bază de peleți, brichete, tocătură lemnoasă, precum și orice fel de resturi și deșeuri vegetale, agricole, forestiere, silvice.

Persoanele fizice și-au putut depune dosarele de finanțare nerambursabilă la agențiile județene de mediu din localitățile unde domiciliază. O persoană a avut posibilitatea să depună, în cadrul sesiunii de finanțare, un singur proiect, dar în același proiect a putut cumula două tipuri de instalații. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata