Căşuneanu la plecarea de la DNA: Acuzaţiile sunt nefondate

Omul de afaceri Costel Căşuneanu a părăsit vineri (12 februarie 2010) sediul DNA după aproximativ 15 minute, declarând la ieşire că acuzaţiile procurorilor sunt total nefondate. El a precizat că de aproape 3 ani nu are niciun contract nou şi că este prieten de 10 ani cu Cătălin Voicu.

Întrebat despre contractul pe care l-ar fi pierdut în favoarea lui Umbrărescu, omul de afaceri a spus că acesta nu are nicio legătură pentru că acel contract a fost obţinut de o firmă spaniolă care a câştigat mai multe contracte, inclusiv lucrarea pentru Podul Calafat unde nu s-a făcut nimic.
Omul de afaceri Costel Căşuneanu s-a prezentat şi joi dimineaţă la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), fiind citat în dosarul în care este cercetat alături de senatorul PSD Cătălin Voicu.

Până joi, omul de afaceri se mai prezentase de două ori la DNA. Potrivit unor surse judiciare, Căşuneanu este acuzat că i-ar fi cerut lui Cătălin Voicu să intervină pe lângă judecătorul Florin Costiniu, pentru ca acesta, la rândul său, să intervină pentru soluţionarea favorabilă a unei contestaţii referitoare la o licitaţie.
Sursele au mai precizat că omul de afaceri i-ar fi dat bani lui Florin Costiniu pentru ca acesta să intervină pe lângă colegi magistraţi în soluţionarea unor litigii privind achiziţiile publice.

În acelaşi dosar, procurorii DNA fac cercetări şi faţă de senatorul PSD Cătălin Voicu, preşedintele Secţiei civile de la ÎCCJ, judecătorul Florin Costiniu şi omul de afaceri Marius Locic, precum şi alte persoane.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata