Cât câştigă statul din grevă

– „Nu se lucrează, nu plătim salarii, nu avem costuri cu energia. (…) Au existat însă unele cazuri absurde de-a dreptul, unii cetăţeni s-au prezentat la Protecţia Consumatorilor cu chitanţe de taxi şi s-a decis să-i despăgubim noi”, a spus Gheorghe Udrişte, Director Metrorex.

.
Salariile bugetare costă 45 milioane euro pe zi. În cazul în care toţi angajaţii de la stat ar intra în grevă, pierderile nu ar depăşi 30 milioane euro pe zi. Practic, pentru fiecare doi euro neîncasaţi, statul economiseşte trei euro, informează România Liberă.

Fiecare zi de grevă a angajaţilor statului aduce prejudicii între 10 milioane de euro pe zi – dacă vor intra în grevă o treime din angajaţi – şi 30 de milioane de euro pe zi, în cazul teoretic în care toţi ar înceta activitatea, potrivit calculelor făcute de patronate.

Pe de altă parte, cheltuielile salariale ale statului ajung la 45 de milioane de euro pe zi lucrătoare. Asta înseamnă că fiecare zi de grevă duce la o scădere a deficitului bugetar.

Practic, două luni de grevă bugetară din cele şapte rămase ar face să nu mai fie nevoie de tăieri din salariile lunare. Pe de altă parte, o grevă ar putea duce la blocarea unei mari părţi din activitatea economică privată.

cheltuielideficit bugetareconomisiregrevaprejudiciistat
Comentarii (0)
Adaugă comentariu