Cât costă o casă pe structură de lemn, oţel sau cu panouri tip sandviş?

– Este deja stiut ca o casa din caramida si beton costa cel mai mult, iar, la ora actuala, pretul cerut de constructori este de 400 de euro pe metrul patrat. Daca o sa v-o ridicati in regie proprie, costurile sunt usor mai jos, la 300 – 350 de euro, potrivit datelor Patronatului Societatilor din Constructii (PSC).

Constructia unei case cu cofraje din polistiren costa intre 280 si 320 de euro metrul patrat, la cheie, informează Incont.ro

.

O casa pe structura de lemn se construieste in Romania de la preturi de circa 100 de euro pe metrul patrat (la rosu) si pana la 350 – 500 de euro pe metrul patrat, in cazul celor „la cheie”.
De exemplu, pentru o casa din lemn (cu barne) se platesc intre 200 si 285 de euro metrul patrat, in functie de finisarile alese.

Trecem la solutia urmatoare: constructia unei case din lemn cu panouri tip sandvis costa intre 210 si 220 de euro metrul patrat.
O alta solutie ieftina este constructia unei case pe baza cofrajelor din polistiren expandat, umplute cu beton. Pretul unei case din panouri de polistiren umplute cu beton, la cheie, variaza intre 300 si 320 de euro pe metrul patrat construit, fara TVA.

Preturile pentru o casa tip sandwich din polistiren si beton, la rosu, cu tot cu fundatie, variaza intre 120 si 200 de euro metrul patrat construit plus TVA.

In ceea ce priveste casele pe structura metalica, otelul este materialul cu cea mai buna proportie intre rezistenta si greutate, fiind in acelasi timp si 100% reciclabil si neinflamabil. O casa pe structura metalica are un pret de constructie de circa 250- 400 de euro pe metrul patrat.

O casa construita in stil american adica din beton pe structura de lemn costa in jur de 350 si 400 de euro pe metrul patrat.

Citește și
1 Comentariu
  1. eugen spune

    Vreau sa construesc o casa la rosu din lemn .stil cabana la munte cam .4_5 dormitoare ,bucatarie mare ,living ,2_3 baii .astept raspuns ,

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata