Cât costă să construieşti o casă cu trei dormitoare: 70.000 euro

– Preturile terenurilor din Bucuresti si din imprejurimi au scazut cu circa 40-50% fata de valorile de la jumatatea anului trecut, iar noile preturi pot fi de asemenea negociate in limitele a 20-30% cu proprietarii care sunt cu adevarat interesati sa vanda in aceasta perioada

Pe site-urile agentiilor imobiliare care intermediaza tranzactii cu terenuri pot fi gasite oferte la 30-40 de euro/metrul patrat, arata o analiza a ZF pe baza informatiilor din piata. Aplicand un discount de 30% obtinut in urma negocierii, putem obtine un lot de 300-500 de metri patrati intr-o comuna din judetul Ilfov precum Dascalu sau Clinceni, suficient pentru o casa cu o gradina medie, la un pret de circa 10.000 de euro.

Ce se poate construi cu 60.000 de euro

In ce priveste constructia, firmele de profil si-au adaptat, de asemenea, ofertele. Astfel, intr-un buget de 60.000 de euro, creditul maxim care poate fi garantat prin programul „Prima casa„, poate fi realizata o casa cu trei dormitoare.

„La preturile actuale, putem construi o casa cu o suprafata de 120 de metri patrati, cu instalatii, dar fara avize si racorduri la utilitati, intr-un buget de 60.000 de euro. Avand terenul, putem construi un living cu bucatarie open-space si o baie la parter, iar la etaj doua dormitoare si un alt grup sanitar. Daca am construi casa pe un singur nivel, in banii acestia am putea face chiar trei dormitoare”, a declarat Nicu T., directorul unei firme de constructii cu rulaj de 2 milioane de lei in 2007, potrivit site-ului Ministerului de Finante.

Calitatea finisajelor pentru aceasta locuinta ar fi „de la mediu spre mediocru”, potrivit constructorului, in timp ce peretii ar fi construiti din caramida, cu o grosime de 25 de centimetri.

Continuarea în Ziarul Financiar

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata