Cât te costă să naşti la privat

– În condiţiile în care să aduci pe lume un copil într-un spital de stat reprezintă un risc, numeroase mămici aleg să nască în clinici private din România sau din afară, chiar dacă efortul financiar este considerabil.

Evz.ro a făcut o scurtă analiză a preţurilor practicate de cele mai populare maternităţi din sistemul medical privat, dar şi a serviciilor oferite de acestea. S-a constatat că, pe lângă condiţiile moderne şi profesionalismul cadrelor medicale, preţurile nu sunt accesibile chiar buzunarului omului „de rând”.

La Euroclinic, preţul unei naşteri normale este de 6.500 RON, în timp ce o cezariană costă 9.500 RON, ne explică o asistentă. „Preţul poate să crească sau să scadă, în funcţie de consumabile sau de posibilitatea apariţiei unei complicaţii la naştere”, adaugă aceasta.

Însă, pentru cei aproximativ 6.500 sau 9.500 RON, spitalul oferă:

– rezervă individuală cu pat multifuncţional şi ergonomic, baie proprie, frigider, televizor, aer condiţionat, sistem
de alarmă asistente, mobilier pentru lucrurile personale, chiuvetă suplimentară, consolă de terapie.
– lenjeria pentru mamă (prosoape, halat de baie, pijamale, papuci etc)
– produse de igienă corporală (săpun, şervelele, pastă de dinţi, etc)
– îmbrăcăminte pentru copil, pampers, scutece de unică folosinţă.

 

„La stat doar ai impresia că e mai ieftin să naşti. Pe lângă faptul că te poţi îmbolnăvi atât tu, cât şi copilul, trebuie să mai duci şi grija că azi ai dat sau nu ai dat bani asistentei de serviciu, infirmierei, medicului, moaşei sau mai ştiu eu cui”, ne-a spus Corina B. Ea a născut la Maternitatea „Regina Maria” şi spune că a costat-o 2.000 de euro.

La Regina Maria, preţurile variază în funcţie de tipul naşterii, dar şi în raport cu medicul care asistă la naştere:

– Naştere naturală – 1880 euro
– Operaţie cezariană – 2280 euro
– Naştere în apă – 2280 euro

În această sumă sunt incluse următoarele servicii:

– Un consult cu medicul anestezist şi cu medicul neonatolog în săptămâna 36 de sarcină care include o hemoleucogramă şi o coagulogramă.

– 3 zile cazare – în rezerva dotata cu televizor LCD 81cm, frigider, măsuţă de înfăşat copilul, baie, dulap pentru lucrurile mamei, consolă de terapie, chiuvetă suplimentară, aer condiţionat, telefon

– Posibilitatea acomodării însoţitorului – există două tipuri de rezerve pentru care nu se achită o sumă suplimentară: rezervă cu fotoliu – scaun, şi rezervă cu fotoliu extensibil. De asemenea, se pun la dispoziţie rezerve cu două paturi, dintre care unul pentru însoţitor. Preţul suplimentar este de 100 euro/noapte, în care sunt incluse mesele.

– Posibilitatea de rooming in (mama şi copil) – daca atât starea mamei cât şi cea a bebeluşului permit, cei doi pot împărţi aceeaşi cameră

– Mesele mamei pe baza unui meniu personalizat (în funcţie de tipul naşterii)

– Plata medicului care a asistat naşterea

– Toate medicamentele şi consumabilele necesare naşterii

– Trusoul bebeluşului – hăinuţe, pampers, creme, pudre, biberoane, suzete, lapte praf dacă este nevoie, folosite cât timp bebeluşul se află în maternitate

– Analize pentru mamă (hemoleucograma x 3, APTT x 2, timp de protrombina x 2, Na x 2, K x 2, TGO x 3, TGP x 3, creatinina x 2, glicemie x 2, PCR x 3, acid uric x 3, LDH, determinare grup, determinare Rh) şi pentru copil (Hemoleucograma x2, glicemie x2).

– Vaccinurile pentru copii – vaccin antihepatită B, antitubercuoza, şi vitamina K

– Trusa pentru epidurală

Şi la Maternitatea Polizu din Capitală, aflată în sistemul sanitar public, se află amenajat un salon de naşteri amenajat conform celor mai înalte standarde de calitate. Acesta înlocuieşte clasica sală de naşteri este deja preferatul a peste 70% dintre viitoarele mame din Statele Unite.

Integral în Evz.ro


Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata