Cătălin Predoiu, desemnat candidat pentru funcţia de premier al ACL

Biroul Politic Național comasat PNL-PDL a decis, luni, desemnarea democrat-liberalului Cătălin Predoiu drept candidat pentru funcția de premier al Alianței Creștin Liberale, a declarat președintele PDL, Vasile Blaga, la finalul reuniunii.

„Așa cum am hotărât, inclusiv prin protocolul de fuziune, (…) l-am desemnat pe domnul Cătălin Predoiu ca și prim-ministru desemnat al alianței noastre, al partidului nostru. Am convingerea că vom putea construi alături de dânsul, de dumneavoastră, de noi toți ceilalți cel mai puternic partid de centru-dreapta din România. Așa cum spuneam, nu atât ca o contrapondere la PSD, și asta este important, ci pentru a fi vehiculul în stare, în sfârșit, să promoveze valorile noastre”, a declarat Vasile Blaga.

Copreședintele ACL a subliniat că ziua desemnării tandemului Iohannis-Predoiu este una importantă pentru alianță și pentru noul PNL.

„Facem un pas mare spre câștigarea alegerilor prezidențiale din toamnă. Astăzi ne-am desemnat candidatul pentru funcția de președinte al României”, a spus Blaga.

Vasile Blaga a punctat că desemnarea candidatului ACL pentru alegerile prezidențiale nu a fost una ușoară și că PDL și PNL au avut de ales între doi candidați cu potențial deosebit, cu calități deosebite.

„Această desemnare este una politică, este o asumare politică, pentru că despre asta este vorba, chiar dacă la baza lor au stat analize sociologice serioase. Vă garantez, domnule președinte Iohannis, de astăzi candidatul nostru pentru funcția de președinte, că în spatele dumneavoastră se vor alinia sutele de mii de militanți ai Alianței Creștin liberale. (…) Împreună suntem puternici, împreună avem jumătate din administrația acestei țări, nu am avut-o niciodată, nici în 2004, pentru că eu, așa cum am pornit alături de dumneavoastră, de domnul Antonescu, de toți ceilalți colegi cu mare încredere această construcție (…), cred în fiecare ales al nostru, cred în această coloană vertebrală care, sigur, sunt primarii, președinții de consilii județene, parlamentarii, extrem de importanți într-o bătălie electorală. Dar mai ales cred în sutele și sutele de mii de militanți pe care-i avem împreună”, a mai declarat copreședintele ACL.

Blaga a adăugat că bătălia electorală pentru prezidențiale nu va fi una ușoară, avându-l ca adversar pe Victor Ponta.

„De partea cealaltă îl avem pe Victor Ponta, pe care-l vedem zi de zi, care nu face altceva decât să ne demonstreze că vrea să fugă din funcția de prim-ministru, neavând niciun fel de soluție pentru această țară. Până la urmă, indiferent ce spune Ponta, rămân cele 36 de taxe noi și impozite, rămâne și taxa pe stâlp, rămâne creșterea accizei, toate rămân cu rezultatele pe care le-ați văzut, încasări la buget mai mici cu 4,5 miliarde de lei, pentru că Ponta patronează cea mai mare evaziune fiscală din istoria postdecembristă a României”, a continuat copreședintele ACL.

La rândul său, Cătălin Predoiu l-a felicitat pe Klaus Iohannis pentru nominalizarea ca prezidențiabil al ACL și i-a urat acestuia succes în competiția prezidențială.

„Îl vom sprijini, vom fi alături de dânsul”, a adăugat Predoiu.

Liderul democrat-liberal a adăugat că va continua să activeze politic în mijlocul colegilor din PDL și ACL.

„Contează mai puțin calitatea în care o faci, contează calitatea cu care o faci. Vă sigur pe toți aici de față, precum și pe colegii pe care-i reprezentați, nu numai că nu voi face un pas înapoi în activitatea politică pe care mi-am asumat-o, voi încerca să fiu și mai bun de acum înainte. Astăzi, într-adevăr e o zi istorică. Este o zi în care cred cu tărie că ne-am asumat o obligație morală să oferim soluții pentru o viață mai bună românilor și ne-am asumat obligația morală să câștigăm Președinția României, să oprim pericolul Victor Ponta și partidul stat, PSD, de la a târî România mai departe pe un drum înfundat”, a declarat Cătălin Predoiu.

Liderul democrat-liberal a subliniat că și-a asumat ca misiune politică să facă din campania lui Victor Ponta un eșec și să contribuie la victoria ACL la prezidențiale. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata