Cătălin Predoiu: Disponibilizările în Ministerul Justiţiei sunt iminente

Disponibilizările în Ministerul Justiţiei sunt iminente, a declarat miercuri, 7 iulie, ministrul Cătălin Predoiu.

El a evitat, însă, să ofere o cifră exactă a celor care urmează să fie concediaţi din minister, până la discutarea acesteia în cadrul Guvernului.

Predoiu a menţionat că va fi iniţiată o a treia etapă de restructurare a Ministerului Justiţiei, care va presupune şi disponibilizări.

„În mod cert va presupune şi disponibilizări. Nu voi avansa o cifră până când vom stabili acest lucru la nivelul Guvernului, împreună şi cu ceilalţi colegi. Cred că este iminentă această măsură”, a spus Predoiu, într-un briefing de presă la Guvern.

El a explicat că actuala structură a MJ este depăşită.

Schema prezentă a ministerului a fost gândită în anii 1999-2000 şi a corespuns etapei de preaderare la Uniunea Europeană (…). Această nouă etapă trebuie să aibă în vedere prezentul, dar mai ales perspectiva Ministerului Justiţiei, în condiţiile în care majoritatea atribuţiilor în sistemul judiciar aparţin Consiliului Superior al Magistraturii”, a explicat Predoiu.

El a arătat că, deja, de două luni, MJ parcurge o a doua etapă de reducerea a cheltuielilor, fiind în primul rând costurile cu transportul şi comunicaţiile.

Predoiu a subliniat că MJ a parcurs, încă din anul 2009, o primă fază de restructurare, fiind reduse 30% din sporuri, precum şi toate funcţiile de director adjunct din minister. De asemenea, au fost comasate anumite compartimente, a precizat Predoiu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata