Cătălin Voicu: Dacă vorbeam codat, ei vor trebui să susţină aceste argumente şi cu alte probe

Senatorul social-democrat Cătălin Voicu a contestat marţi (23 martie 2010) la Senat, autenticitatea stenogramelor convorbirilor sale, susţinând că procurorii vor trebui să le prezinte judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi alte probe, în afară de acestea.

„Dacă vorbeam codat, ei vor trebui să susţină aceste argumente şi cu alte probe. Denunţul era în anii 50 regina probelor, azi sunt interceptările”, a afirmat el.
Social-democratul le-a cerut membrilor Comisiei juridice, în cadrul audierilor, să remarce faptul că, în transcrierea pasajelor din înregistrările ambientale, acolo unde vorbea în şoaptă se înţelegea, însă cuvintele neinteligibile erau cele pe care le rostea cu voce ridicată, tocmai pentru a se schimba înţelesul frazei.

De asemenea, a susţinut că nu foloseşte termeni în limba engleză, contrar a ceea ce reiese din stenograme. „Nu am făcut engleză şi cei care mă cunosc de ani de zile ştiu că nu folosesc această limbă”, a afirmat el. Cătălin Voicu nu a negat, însă, că a discutat cu cei doi judecători, ale căror nume apar în stenograme, însă a precizat că au fost „convorbiri de viaţă domestică, umană, în spaţii publice”.

„Nu am de ce să mă ascund când discut astfel de lucruri”, a subliniat Voicu. Întrebat în legătură cu afirmaţiile preşedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, care l-a catalogat pe senator un „palavragiu şi un fudul”, Voicu a afirmat că fostul şef al statului „este îndreptăţit să facă astfel de aprecieri, văzând cum se construieşte un dosar, pe discuţii domestice”.
„Probabil că, având experienţa de a fi urmărit ani de zile, a rămas o persoană mai închisă în discuţiile cu persoanele având competenţa respectivă. Să nu uităm că a fost urmărit de regimul Nicolae Ceauşescu şi, dacă nu ar fi venit Revoluţia, i se putea întâmpla orice”, a arătat senatorul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata