Câți bani a primit Mayweather la un meci demonstrativ. Și adversarul s-a îmbogățit în 24 de minute

Floyd Mayweather face „zeci de milioane la minut”. Ajuns la 44 de ani, fostul campion mondial la 5 categorii de greutate a revenit în ring pe 6 iunie, într-un meci demonstrativ împotriva unui youtuber, Logan Paul, care mai avea un singur meci în box, însă și acela pierdut.

Mayweather a știut însă ca de fiecare dată să-și „vândă marfa”, așa că a plecat acasă cu o sumă imensă de bani.

Chiar dacă a fost un simplu meci demonstrativ, fără a conta în palmares, evenimentul din Florida a avut undeva între 600.000 și 650.000 de cumpărători de pay-per-view, cu un cost de 49,99 de dolari „bucata”.

În contextul financiar, chiar dacă nu s-au „îngrămădit” prea mulți cumpărători, așa cum se întâmpla pe vremuri, când Mayweather era încă în activitate, el avea semnat în contract să primească 10 milioane de dolari ca sumă garantată, plus 50 la sută din încasări.

Așadar, doar din pay-per-view, Mayweathr a primit în jur de 16,5 milioane de dolari, dar aici se adaugă și drepturile sale de imagine. De exemplu, chiar americanul a precizat că doar sponsorul principal de pe șortul său îi va vira în jur de 30 de milioane de dolari.

Astfel, la un prim calcul estimativ făcut de presa americană, ar rezulta o sumă totală de aproximativ 57 de milioane de dolari.

De cealaltă parte, adversarul său, Logan Paul, avea asigurată o sumă de „doar” 250.000 de dolari, plus 10 la sută din suma generată de pay-per-view. Astfel, youtuberul de 26 de ani a încasat în jur de 3,25 milioane de dolari.

La cântarul oficial, surpriza a fost una maximă. Chiar dacă era de așteptat să fie o diferență mare între cei doi, totuși au fost 16,5 kilograme în plus în favoarea lui Logan Paul, adică ceva incredibil în box.

Însă greutatea și înălțimea nu l-au avantajat deloc pe Logan Paul. Acesta a rezistat însă în fața lui Mayweather toate cele 8 runde, dar le-a pierdut pe toate.

În contextul performanţelor, Floyd Mayweather s-a retras oficial în august 2017, după meciul cu Conor McGregor, cu o avere care depășește acum 775 de milioane de euro, după ce la un moment dat a sărit de un miliard. În comparație, averea lui Pacquiao este cifrată la 162,5 milioane de euro.

Însă, meciul dintre Floyd Mayweather și Manny Pacquiao, din 2015, rămâne cel mai „scump” din toate timpurile, cu o rețetă financiară totală de 745 de milioane de euro.

Apoi, pe locul secund se află meciul lui Mayweather cu McGregor, din 2017, cu o rețetă financiară de 727 de milioane de euro. Doar bursa de meci a lui Mayweather a fost atunci de 300 de milioane de euro.

Din punct de vedere al comparației, următoarea luptă în acest clasament este cea a lui Mayweather cu Saul Canelo Alvarez, din 2013, a cărei rețetă financiare a fost de „doar” 235 de milioane de euro.

Tot un meci al lui Mayweather ocupă și următorul loc în clasament, cel cu Oscar de la Hoya, din 2007, cifrat la 205,3 milioane de euro.

Abia apoi urmează un alt nume în afara celui al lui Mayweather. Este vorba despre Mike Tyson, a cărui confruntare cu Evander Holyfield, din 1997, a costat 160 de milioane de euro.

Mayweather care a fost campion mondial la 5 categorii de greutate, are în palmares 50 de victorii, dintre care 27 obţinute înainte de limită şi nicio înfrângere. Americanul este considerat unul dintre cei mai mari pugilişti din istorie şi deţine nişte recorduri greu de egalat.

Mayweather este pugilistul care a învins cei mai mulţi campioni mondiali, 23, dintre care 16 la rând.

baniMECIsport
Comentarii (0)
Adaugă comentariu