Cazanciuc: Săptămâna viitoare demarăm procedura de selecţie pentru şefia DIICOT

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a declarat vineri că va demara săptămâna viitoare procedura de selecție a procurorilor pentru șefia DIICOT.

Robert Cazanciuc a afirmat că nu are o propunere pentru funcția de procuror-șef al DIICOT, deoarece va exista o formulă de selecție, la care au șanse egale toți procurorii din țară care îndeplinesc condițiile legale.

„Cu siguranță voi trimite o invitație procurorilor din țară. Nu vor fi criterii noi, vor fi criteriile folosite de CSM în procesul de evaluare a funcțiilor de conducere. Procesul va fi foarte transparent, foarte predictibil. Cine crede că respectă standardele de integritate, de profesionalism, cu siguranță are șanse să ocupe această funcție de conducere. Procedura va fi demarată săptămâna viitoare”, a spus Cazanciuc, prezent la bilanțul Curții de Apel București.

Funcția de procuror șef al DIICOT a rămas vacantă după ce titularul acestui post, Alina Bica, a fost arestată preventiv pe 22 noiembrie, pentru fapte de corupție.

Până la numirea unui nou procuror șef al DIICOT, conducerea acestei structuri din Ministerul Public este asigurată de Elena Georgiana Hosu, procuror șef adjunct. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata