Cazul arhitectului Bold: 293.000 de dolari pentru un certificat de urbanism

– Fostul arhitect-şef al Capitalei a fost obligat de instanţă să plătească Primăriei Municipiului Bucureşti despăgubiri în valoare de 293.000 de dolari.

Primăria Capitalei a câştigat procesul cu fostul arhitect-şef al Bucureştiului Adrian Bold, pe care instanţa îl obligă acum să achite daune de 293.000 dolari create instituţiei în urma unei decizii luate de el în anul 2001.

Este aceeaşi sumă pe care municipalitatea a achitat-o la acel moment cetăţeanului Vasile Brustur, căruia Bold a refuzat să-i elibereze un certificat de urbanism complet pentru o clădire de birouri situată pe strada General Berthelot. Atunci, Vasile Brustur a dat în judecată Primăria Generală, care ulterior a fost obligată de Curtea de Apel Bucureşti să-l despăgubească.

Potrivit unor surse judiciare, graţie protecţiei de care ar fi beneficiat în cadrul instituţiei, Bold ar fi scăpat atunci de un proces deschis de municipalitate pentru recuperarea daunelor. Situaţia s-a schimbat însă în 2008, când, în urma unui raport al Curţii de Conturi, edilul-şef Adriean Videanu a deschis o acţiune în justiţie. Recent, după doi ani de proces, Tribunalul Bucureşti a considerat că fostul arhitect-şef al Capitalei Adrian Bold este responsabil de faptul că Primăria a fost obligată să plătească acea sumă de bani, relatează România Liberă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata