Cazul Cătălin Voicu perturbă activitatea magistraţilor de la ÎCCJ

Judecătorul instanţei supreme Florin Costiniu, al cărui nume apare în dosarul senatorului Cătălin Voicu, şi-a luat concediu pentru 15 zile iar judecătoarea Mona Pivniceru, care urma să facă parte din completul ce va judeca recursul lui Cătălin Voicu, a făcut o cerere de abţinere în acest dosar.

Judecătorul Florin Costiniu, de la Secţia civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), a făcute o cerere de concediu de odihnă începând cu data de 1 aprilie, cerere care a fost acceptată. Acesta nu mai intrase în şedinţe de judecată de la iniţierea cazului privindu-l pe senatorul Cătălin Voicu.
Potrivit regulamentului Consiliului Superior al Magistraturii, un judecător este suspendat din funcţie numai în momentul în care CSM declanşează o acţiune disciplinară în urma căreia se decide excluderea din magistratură a acestuia.

Preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România, Mona Pivniceru, a făcut cerere de abţinere în dosarul în care se va judeca recursul senatorului Cătălin Voicu la decizia prin care a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Judecătoarea Mona Pivniceru a afirmat, într-un interviu publicat joi într-un cotidian central, că scandalul iscat în jurul dosarului Voicu o afectează direct.

„Deja, de la scandalul acesta şi poziţia mea e pusă în pericol. Nu mai am nici o credibilitate. Publicul mă identifică pe mine cu judecătorul Florin Costiniu, parcă aş fi fost eu implicată în relaţiile astea. Deci tot creditul moral adunat în cariera mea, stând în scaun şi scriind, se pierde acum în acest scandal” – a declarat Mona Pivniceru.
Recursul înaintat de senatorul Cătălin Voicu se judecă vineri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Avocatul acestuia a depus miercuri la instanţa supremă recurs împotriva deciziei prin care clientul său a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis, pe 30 martie, emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele senatorului Cătălin Voicu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata