Cazul tonei de droguri găsite pe mare continuă! Au fost găsiți posibilii inițiatori ai afacerii ilegale. Furtuna de pe mare le-a distrus planurile

Descoperirea macabră făcută în urmă cu o săptămână în momentul în care un bărbat a găsit aproape o tonă de droguri, a început să scoată la iveală câte un suspect pe rând. Se pare că drogurile abandonate pe barca din Tulcea ar avea legături mafioate până în Columbia. La baza transportului de cocaină, precum spune presa sârbă, ar fi un sârb care este implicat în mai multe afaceri ilegale, urmat de un asociat de-al său din Muntenegru care este căutat și pentru ordonarea de asasinate.

Este vorba despre Davor T, un sârb în vârstă de 31 de ani. Acesta este suspectat ca fiind șeful unei rețele criminale internaționale care este inclusă în traficul de cocaină din America de Sud în Europa. A mai fost arestat anterior în Serbia, dar a găsit cale de scăpare de fiecare dată.

Acesta este considerat un El Chapo din Balcani. Este proprietarul a mai multe restaurante, companii și proprietăți de lux, mare parte dintre ele fiind în alte țări, mai ales în America de Sud. Acesta și-a întemeiat o familie în Columbia și obișnuieste să vină de două ori pe an în Serbia, în orașul său natal.

De asemenea, anchetatorii sârbi cred că Davor T are legătură cu un alt interlop foarte cunoscut la nivel internațional, Igor Dedovic din Muntenegru. Bărbatul este șeful unei rețele periculoase din Kotor. Acesta este căutat prin Interpol fiind suspectat că a ordonat două asasinate.

Anchetatorii sunt de părere că ce doi bărbați au investit bani împreună în această afacere cu cocaină.

Traseul drogurilor găsite în România a fost următorul:

Cocaina a fost cumpărată din America de Sud de la traficanți din zonă, după care au fost transportate din Columbia în Suriname. Ulterior, drogurile au fost băgate într-un container și îmbarcate pe o navă de tip cargo ce avea ca destinație Europa.

Conform ziarului sârbesc Telegraf, cargoul respectiv a traversat întreg Atlanticul, a ajuns în marea Mediterană, apoi prin apele siciliene și ale Greciei. Mai apoi, nava a ajuns în Marea Egee și în Marea Marmara. După Bosfor, nava s-a oprit în portul Constanța, iar mai apoi a fost descoperită.

Sursa: observator.tv

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata