CCR a primit contestaţia împotriva legii care taie pensiile speciale

Curtea Constituţională a României (CCR) a primit sesizare de neconstituţionalitate formulată de un grup de parlamentari PSD+PC în legătură cu Legea pentru stabilirea unor măsuri din domeniul pensiilor.

În urmă cu două zile, preşedintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta anunţa că parlamentarii formaţiunii vor ataca la CCR al doilea proiect de lege pe care Guvernul şi-a angajat răspunderea, cu privire la pensiile speciale.

Biroul Permanent Naţional al PSD a aprobat luni decizia social-democraţilor, anunţată săptămâna trecută, de a ataca la CCR proiectul de lege privind pensiile speciale.

Este total inadmisibil să ceri tăierea pensiilor tuturor militarilor, poliţiştilor, diplomaţilor, tuturor judecătorilor, aviatorilor”, a argumentat liderul PSD, Victor Ponta.

Potrivit acestuia, soluţia corectă pe care PSD a propus-o „şi pe care Guvernul Boc, din încăpăţânare şi iresponsabilitate, refuză să o accepte este impozitarea diferenţiată în aşa fel încât pensiile foarte mari să fie reduse într-un mod constituţional, în primul rând, şi în al doilea rând prin respectarea şi recunoaşterea muncii acestora”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata