CCR respinge contestaţia celor 40 de senatori la legea de reducere a salariilor şi pensiilor

Curtea Constituţională a României (CCR) a decis miercuri, 7 iulie, în unanimitate, că sesizarea depusă de 40 de senatori PNL şi PSD+PC privind neconstituţionalitatea Legii de reducere a pensiilor şi a salariilor este inadmisibilă.

Potrivit unui comunicat al CCR, „plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.a) din Constituţie şi al art.15 alin.(1) din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, s-a întrunit în şedinţă în ziua de 7 iulie pentru a soluţiona, în cadrul controlului anterior promulgării, sesizarea referitoare la obiecţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.1 alin.(1) din Legea privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar, formulată de 40 de senatori aparţinând Grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal şi Grupului parlamentar al Alianţei politice PSD+PC”.

CCR arată că motivarea soluţiei va fi prezentată în cuprinsul deciziei, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Preşedintelui României, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi primului-ministru.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata