Ce acţiuni spun analiştii că ar putea să bată piaţa până la finalul anului

Cei mai mulţi analişti spun că incerti­tudinea privind creşterea la nivel inter­naţional şi mediul dificil care se anunţă pe plan intern în a doua parte a anului vor favoriza până la finalul anului în primul rând acţiunile companiilor rezistente la un context de piaţă dificil.

Titluri precum cele ale Transgaz şi BVB sunt recomandate de marea majoritate a analiştilor, în timp ce potenţialul altor acţiuni derivă din unele particularităţi cu un grad mai mic sau mai mare de realizare, conform Ziarul financiar.

„Dată fiind conjuctura actuală, aş merge pe companii care au o evoluţie financiară mai stabilă şi care plătesc divi­dende. Este vorba de Transgaz Mediaş şi mai nou o să fie şi Fondul Proprietatea. La fel BVB, care o să plătească dividende şi este mai stabilă din cauza situaţiei de monopol pe care o are.

Dacă vin acţiunile Fondul Pro­prietatea în primul trimestru din 2011, vor susţine şi acţiunile opera­torului de piaţă, pentru că-i va creşte lichiditatea. Pe segmentul de energie mai este Transelectrica Bucureşti”, spune Iulian Panait, preşedintele societăţii de consultanţă în investiţii KTD Invest.

El mai spune că şi SIF-urile au potenţial însă evoluţia lor este strict legată de evenimentul legislativ cu pragul la SIF-uri, iar când se vor relua în toamnă discuţiile din Parlament cu un vot favorabil, acest lucru le-ar putea creşte valoarea.
Alţi analişti spun că se aşteaptă mai degrabă la corecţii până la finalul anului.

Potrivit lui, acţiuni care merită urmărite sunt cele ale companiei din industria aeronautică Aerostar Bacău (ARS), pentru că se află într-un sector care a prezentat semnale de ieşire din criză.

„La fel, Armax Gaz are o serie de proiecte de extindere, iar rezultatele semestriale ar trebui să vină în urmă­toarele zile. Prospecţiuni Bucureşti se extinde pe pieţele externe, iar o revenire a rezultatelor în a doua parte a anului, aşa cum prognozează condu­cerea, ar aduce-o în atenţia investi­torilor. Electro­mag­netica mai are potenţial de creştere prin prisma faptului că se află în sectorul energetic şi se extinde”, spune Ră­du­lescu.Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata