Ce arme vor sa cumpere rusii pana in 2028

Luni dimineata vicepremierul Dmitri Rogozin a declarat ziarului Kommersant ca presedintele Vladimir Putin a semnat programul de achizitii de armament ale Rusiei pe perioada 2018-2028. Pe lista se afla, potrivit acestuia, „robotica, sisteme de spionaj, vehicule aeriene fara pilot pentru lupta şi cercetare, mijloace de aparare aeriana ai munitie de precizie”.

Rogozin a afirmat ca noul program de inarmare a tinut cont de experienta acumulata de militarii rusi in conditii de lupta, in Siria. Eficienta complexelor si sistemelor noi a fost evaluata in conditii extreme pentru peste 200 de tipuri de arme.

Rusia a observat si acumularea de potential militar a NATO, implementarea conceptului SUA de lovituri globale, dorinta de desfasurare a armamentelor in spatiu si desfasurarea de armamente non-nucleare strategice de precizie. Moscova a raspuns corespunzator la toate aceste situatii, a afirmat Rogozin. In noiembrie anul trecut, Tatiana Şevţova, adjuncta a ministrului apararii, a dezvaluit ca noul program de inarmare va costa 19.000 de miliarde de ruble, adica aproximativ 325 miliarde de dolari, la care se adauga 1.000 de miliarde de ruble (circa 17 miliarde de dolari) pentru sistemul de sincronizare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata