Ce asigurări atipice îşi mai fac românii

– Politele de asigurare atipice prind tot mai mult teren si in Romania, printre acestea fiind asigurarile impotriva muscaturilor de caine dar si cele impotriva furtului bazelor de date.

– De exemplu, conducerea unei intreprinderi in a carei curte traieste un caine si-a achitionat o polita de asigurare de raspundere civila fata de terti si fata de angajati, scrie Gandul.

.
„In polita am inclus si o clauza privitoare la prezenta unui caine pe care administratorul firmei il tinea in incinta. Desi cainele era inchis intr-un spatiu special destinat, in afara orelor de program i se dadea drumul prin curte si ar fi putut sa raneasca vreun angajat intarziat„, ne-a declarat Antonio Souvannasouck, managing partner in cadrul Asigest, Broker de Asigurare-Reasigurare.

Limita de despagubire era aceeasi ca pentru orice alte daune, de 500.000 euro, dar prima de asigurare a crescut din cauza acestei clauze cu circa 15 %, respectiv circa 300 de euro.

Un alt exemplu este cel al unui proprietar care si-a asigurat o linie audio HI-FI, pentru 180.000 euro, prima de asigurare anuala ridicandu-se la circa 1.300 euro.

Si in domeniul medical exista polite atipice, cum ar fi cea a unei clinici medicale care efectueaza testare de medicamente pe pacienti voluntari si care si-a achizitionat o polita de asigurare de raspundere civila profesionala, suma asigurata fiind de 2 milioane euro pe an.

Un alt tip de asigurare este cea „Cyber Insurance”, care este o polita speciala pentru site-uri si baze de date care pot fi accesate on-line. Aceasta polita protejeaza proprietarul site-ului pentru refacerea bazelor de date precum si pentru prejudiciile create de hakeri prin sustragerea datelor. O firma a incheiat o polita pentru o suma asigurata de 100.000 euro, suma pe care firma respectiva trebuie sa o achite anual – prima anuala de asigurare – fiind de 5.800 euro.

Sursa: Gandul

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata